Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 6/6/13 'ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ'

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                           Πειραιάς, 6/6/2013
Το «ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ» παραχώρησε σήμερα 6/6 συνέντευξη τύπου, στην οποία αναφέρθηκε  στη διάθεση «προϊόντων χωρίς μεσάζοντες» και σε γενικότερου ενδιαφέροντος θέματα της πόλης μας, με ομιλητές  τη δημοτική σύμβουλο Μαρία Σταθάκη, τον Βαρθολομαίο Κυβέλο, υπεύθυνο για την οργάνωση  της διάθεσης «προϊόντων χωρίς μεσάζοντες»  και τον Περικλή Καπετανόπουλο, εκπρόσωπο του κινήματος  εθελοντών Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού.
Από τις τοποθετήσεις των ομιλητών αναδείχθηκε η συμβολή της παραπάνω διάθεσης στην ανακούφιση των καταναλωτών, που μαστίζονται από την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση και που με αυτό τον τρόπο έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται είδη πρώτης ανάγκης από την ελληνική γη σε χαμηλές τιμές , αλλά και σε άριστη ποιότητα.
Παράλληλα, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στράτευση των καταναλωτών στην ανάπτυξη κινήματος με μόνιμα χαρακτηριστικά, θα οδηγήσει στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα δηλ. η τιμή στα προϊόντα –είδη διατροφής να αποτελεί συνάρτηση του κόστους παραγωγής και ενός εύλογου-θεμιτού κέρδους.
Το « ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ» έχει ήδη οργανώσει πέντε διαθέσεις τέτοιων προϊόντων, τις οποίες θα συνεχίσει παρά την επίμονη προσπάθεια του  Δημάρχου  κ. Β. Μιχαλολιάκου  να τις εμποδίσει, κατηγορώντας  το για δήθεν αντιδημοκρατική και παράνομη συμπεριφορά,αν και αυτός είναι που:
-Διοικεί το Δήμο με άρνηση της πολυφωνίας,δεσποτική συμπεριφορά,απαγόρευση κάθε πρωτοβουλίας προερχόμενης είτε από δημοτικές κινήσεις και παρατάξεις είτε από ενεργούς πολίτες,με προσπάθειες φίμωσης όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και των δικών του δημοτικών συμβούλων, ενώ απειλεί τους διαμαρτυρόμενους για τις αυθαιρεσίες του πολίτες με ελέγχους.
-Συμπεριφέρεται ως ηγεμόνας αυτής της πόλης, με γνώμονα μόνο το προσωπικό και πολιτικό του συμφέρον και όχι  τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας
-Του είναι αδιανόητο να «τολμούν» το « ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ»  και η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» να παίρνουν πρωτοβουλίες προς όφελος του πειραϊκού λαού, αγνοώντας ότι ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας είναι  η  ισότιμη συμμετοχή και έκφραση της μειοψηφίας.
-Απασχολεί τις υπηρεσίες του Δήμου με το να εφευρίσκουν τρόπους να σταματήσουν τη διάθεση «προϊόντων χωρίς μεσάζοντες», πρωτοβουλία που με κάθε τρόπο προσπαθεί να διακόψει .
Με αυτό το στόχο απαγόρευσε στο δημοτικό ραδιόφωνο τη μετάδοση διαφημιστικού μηνύματος και προσπάθησε να εμποδίσει το μοίρασμα φυλλαδίου,με το οποίο ενημερώθηκε ο πειραϊκός λαός για τη διάθεση «προϊόντων χωρίς μεσάζοντες»
-Με μεθόδους που μας θυμίζουν μαύρες εποχές, έστειλε  τη Δημοτική Αστυνομία και την υποχρέωσε επί 7 ώρες να παραμείνει στο χώρο που γινόταν η διάθεση των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, προκαλώντας με την παρουσία της,ενώ επιστρατεύτηκε και η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να παρακολουθούνται οι «εγκληματίες».
-Αδιαφορεί για τις καταγγελίες που γίνονται για άσχημη μεταχείριση και κακές συνθήκες κράτησης των αλλοδαπών στα  Αστυνομικά Τμήματα της πόλης μας.
-Επιβάλλει να συνεδριάζουν ξανά και ξανά  οι δημοτικές κοινότητες μέχρι να καταλήξουν στην αρεστή προς αυτόν απόφαση, ενώ άστοχες ενέργειες και αποφάσεις του έχουν εμποδίσει τη λειτουργία της Α΄ δημοτικής κοινότητας.
-Παραχωρεί τους ελεύθερους χώρους στα ιδιωτικά συμφέροντα, ανεχόμενος και καλύπτοντας κάθε είδους παρανομία. 
Μάλιστα στα ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ αρνείται να συμμορφωθεί με την υπουργική απόφαση, η οποία έκρινε ότι είναι αυθαίρετο το κατάστημα πρώην  SCUBA νυν BORA-BORA, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει στον επιχειρηματία να κάνει  νέες αυθαίρετες κατασκευές.
-Διαχειρίζεται σοβαρά θέματα της πόλης, όπως το Δημοτικό Θέατρο, χωρίς καμία διαφάνεια και  απαξιώνοντας την Περιφέρεια Αττικής, ακόμη κι όταν σε αυτή συζητούνται θέματα της πόλης μας, με αποτέλεσμα να μην ακούγονται τα επιχειρήματά μας.
-Ταλαιπωρεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους στο Κανάλι 1 με μία τακτική ανεξήγητη και μόνιμη, όσον αφορά την μη εμπρόθεσμη πληρωμή των μισθών τους.
-Χαρίζει τα οικόπεδα της πρώην ΧΡΩΠΕΙ στον Χαραγκιώνη, τροποποιεί το ρυμοτομικό στο Νέο Φάληρο για να εξυπηρετήσει  κάποιους, αυξάνει το συντελεστή δόμησης στην Καστέλα για να κτίσει κι άλλους ορόφους γνωστός επιχειρηματίας, αλλοιώνοντας την πανέμορφη περιοχή.
-Επιτρέπει την καταστροφή των στοιχείων των διατηρητέων κτιρίων της πόλης μας, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να τα μετατρέψουν σε εμπορικά κέντρα.
-Προχώρησε στην (ακριβή) ανάπλαση του Δηλαβέρη, το οποίο όμως στη συνέχεια αποφάσισε να γεμίσει με τραπεζοκαθίσματα και αναψυκτήρια και  επιπλέον κτίσματα.
Ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς αλλά στο κείμενο αυτό γίνεται μια ενδεικτική αναφορά, επιδιώκοντας να ενημερώσουμε τον πειραϊκό λαό για τον τρόπο διοίκησης του Δημάρχου Πειραιά ,με τη βεβαιότητα ότι πλησιάζοντας προς τις δημοτικές εκλογές, η συμπεριφορά του θα γίνεται όλο και πιο αυταρχική, όλο και πιο αντιδημοκρατική.
Ξεκαθαρίζουμε ότι το «ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ» είναι στρατευμένο δίπλα στους πολίτες αυτής της πόλης, πολλές δε από τις δράσεις του κατατείνουν στην ελάφρυνσή τους από τις καταστροφικές συνέπειες των μνημονίων και ότι με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσει.
Ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμη φορά ότι, η διάθεση «προϊόντων χωρίς μεσάζοντες» εντάσσεται στην κατηγορία του υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου και ως εκ τούτου  δεν απαιτείται η άδεια κατάληψης χώρου από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Πρόκειται δηλαδή για μια απολύτως νόμιμη διαδικασία και πρωτοβουλία, που έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο, και την οποία θα συνεχίσουμε με βαθιά προσήλωση στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
        «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου